Katil Rata Premium

Katil Rata Premium

Nikmati penerbangan yang penuh selesa dengan Katil Rata Premium. Tempat duduk dengan ruang yang luas ini boleh direbahkan sepenuhnya menjadi katil rata. Ia dilengkapi dengan skrin privasi, penyandar kepala dan kaki boleh laras, bantal serta duvet untuk keselesaan maksimum selain lampu bacaan dan soket kuasa universal.

Bukan itu sahaja; tetamu penerbangan AirAsia X juga akan dapat menikmati keistimewaan berikut:

Peruntukan Bagasi Percuma

Peruntukan Bagasi Percuma
40 kg peruntukan bagasi berdaftar. Jadi bawa lebih banyak bagasi untuk keperluan perjalanan anda!

Hidangan Percuma

Hidangan Percuma3
Bagi mematuhi standard keselamatan maksmum untuk pengendalian makanan di dalam pesawat, kami akan terus menyediakan makanan dan minuman, tetapi dengan pilihan menu yang terhad.

Pilih Tempat Duduk

Pilih Tempat Duduk
Nikmati ruang kaki yang luas apabila anda memilih mana-mana daripada 12 tempat duduk Katil Rata Premium dalam baris 1-2.

Bantal dan Duvet

Bantal dan Duvet
Nikmati tidur yang selesa dengan bantal dan duvet yang empuk. Anda pasti terasa seperti berada di rumah.

Kaunter Katil Rata Premium

Kaunter Katil Rata Premium
Kaunter khas untuk kemudahan anda.

Kemasukan Xpres

Kemasukan Xpres
Jadi antara tetamu yang terawal menaiki pesawat.

Keutamaan Bagasi

Keutamaan Bagasi
Jadi antara tetamu yang terawal menerima bagasi anda selepas pesawat mendarat.

Insurans dengan Tune Protect

Insurans dengan Tune Protect2
1 Hour On Time Guarantee and Baggage Delay.

Change Flights

Penukaran Penerbangan
Penukaran penerbangan tanpa had sehingga 2 jam sebelum waktu berlepas asal dan 4 jam sebelum waktu berlepas baharu anda, tertakluk pada perbezaan tambang.

1Tersedia dalam penerbangan AirAsia X (D7) sahaja (kecuali untuk penerbangan ke/dari Bali, Arab Saudi dan antara Taipei dan Osaka).

2Insurans perjalanan hanya tersedia untuk semua penerbangan terus yang berlepas dari negara terpilih.Tidak tersedia untuk Fly-Thru dan Pengangkutan ke Pulau dan Bandar.Sila ambil maklum bahawa insurans perjalanan juga tidak tersedia untuk penerbangan antara Kuala Lumpur dan Honolulu/Dhaka. Tune Protect Travel - AirAsia ditaja jamin oleh syarikat insurans rakan kongsi tempatan bergantung pada negara perlepasan pertama anda. Ada soalan? Dapatkan jawapan untuk soalan anda daripada FAQ Insurans Perjalanan oleh Tune Protect kami.

3Sekiranya AirAsia tidak dapat menyediakan hidangan pratempah tertentu, AirAsia akan menggantikan hidangan yang dibatalkan tersebut dengan hidangan baharu. Penumpang perlu memilih semula hidangan baharu mereka melalui saluran tempahan asal mereka sekurang-kurangnya 24 jam sebelum waktu berlepas, jika tidak, hidangan baharu akan dipilih secara automatik. Hidangan tidak tersedia untuk penerbangan Thai AirAsia (FD), AirAsia India (I5) dan AirAsia Japan (DJ). Harga yang tertera di laman web adalah tidak termasuk hidangan.

Naik taraf ke Katil Rata Premium pada harga yang lebih rendah dengan Premium Up!

Sudah menempah tempat duduk ekonomi tetapi mahu menaik taraf tempat duduk? Gunakan Premium Up - sistem bidaan yang membolehkan anda menaik taraf ke Katil Rata Premium untuk harga pilihan anda sendiri!

Jika anda layak untuk Premium Up, anda akan menerima emel jemputan tujuh (7) hari sebelum penerbangan anda untuk membida bagi naik taraf. Bilangan Katil Rata Premium yang ditawarkan bagi setiap penerbangan adalah terhad mengikut ketersediaan. Tempat duduk akan dimenangi oleh pembida tertinggi!