Pilihan tempat duduk

Dengan bayaran yang rendah, anda boleh Pilih Tempat Duduk; tempat duduk tepi laluan, tepi tingkap atau duduk bersama keluarga dan rakan anda! Sekiranya anda tidak memilih Pilih Tempat Duduk, anda masih akan diperuntukkan tempat duduk semasa daftar masuk.

Sekiranya anda telah membeli Pek Nilai atau memilih Premium Flex atau Katil Rata Premium untuk penerbangan anda, Pilih Tempat Duduk telah disertakan dalam tambang anda.

Merancang untuk bercuti? Dapatkan tempat duduk kegemaran anda

Keluarga Airbus A320

AirAsia Airbus A320 aircraft
AirAsia Airbus A320 Tempat duduk Popular

Tempat duduk Popular

Terletak di depan pesawat dan baris keluar kecemasan, Tempat Duduk Popular mempunyai hingga 29" jarak antara tempat duduk dan 16-17” lebar tempat duduk.Dengan sekurang-kurangnya 20.3” ruang kaki, anda akan dapat menikmati perjalanan yang lebih selesa apabila anda memilih tempat duduk di baris pertama dan baris keluar kecemasan. Tidak hanya itu, anda juga akan dapat menaiki pesawat lebih awal berbanding tetamu lain.

AirAsia Airbus A320 Tempat duduk Biasa

Tempat duduk Biasa

Dengan 28” jarak antara tempat duduk dan 16-17” lebar tempat duduk, tempat duduk kulit kami yang bergaya akan memastikan anda kekal selesa di sepanjang penerbangan anda.

Airbus A320-CEO: Type A

Airbus A320-CEO: Jenis A


Airbus A320-CEO: Type B / Airbus A320-NEO: Type C

Airbus A320-CEO: Jenis B / Airbus A320-NEO: Jenis C


Airbus A321-NEO: Type D

Airbus A321-NEO: Jenis D


Hot seat icon Tempat duduk Popular   Standard seat icon Tempat Duduk Biasa   Exit door icon Pintu keluar   Emergency exit icon Pintu keluar kecemasan   Lavatory icon Tandas

Airbus A330

AirAsia Airbus A330
AirAsia Airbus A330 Katil Rata Premium

Katil Rata Premium

Tempat duduk dengan 59” jarak antara tempat duduk dan 19” lebar tempat duduk ini boleh direbahkan sepenuhnya menjadi katil rata apabila diperlukan selain pelbagai ciri lain yang memastikan keselesaan yang maksimum di dalam pesawat. Anda juga akan menikmati manfaat tambahan apabila anda memilih Katil Rata Premium untuk penerbangan AirAsia X anda.

AirAsia Airbus A330 Hot Seats

Tempat duduk Popular

Dengan sekurang-kurangnya 17.5” ruang kaki, anda akan mempunyai lebih banyak ruang untuk meregangkan badan. Tidak hanya itu, anda juga akan dapat menaiki pesawat lebih awal berbanding tetamu lain.
(Perhatian: Keutamaan semasa menaiki pesawat ditangguhkan buat sementara waktu kerana proses kemasukan ke dalam pesawat akan dilakukan secara berperingkat bagi meminimumkan sentuhan semasa tempoh pandemik)

AirAsia Airbus A330 Standard Seats

Tempat Duduk Biasa

Dengan jarak antara tempat duduk sekurang-kurangnya 30” dan lebar tempat duduk sekurang-kurangnya 16”, tempat duduk kulit kami yang bergaya akan memastikan anda kekal selesa sepanjang penerbangan anda.

Tempat duduk Berkembar

Tempat duduk Biasa berkembar ini adalah pilihan terbaik untuk tetamu yang terbang dengan orang yang tersayang atau rakan baik. Tanpa tempat duduk tengah, anda akan dapat duduk bersama rakan seperjalanan dan menikmati lebih privasi tanpa gangguan daripada tetamu lain. Ketahui lebih lanjut mengenai Tempat duduk Berkembar.

Ingin tahu lebih lagi? Lihat tempat duduk berkembar kabin A330 kami!

Quiet Zone

Shhhh… Semua tetamu kami memerlukan suasana yang senyap dan tenang. Inilah sebabnya kami menyediakan Quiet Zone apabila anda terbang bersama pesawat A330 kami. Ketahui lebih lanjut mengenai Quiet Zone. Mengapa pilih Quiet Zone?

  • Bunyi bising yang minimum tanpa sebarang gangguan – tiada kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah.
  • Pencahayaan yang lembut.
  • Hidangan anda akan dihidangkan lebih cepat.

Ingin tahu lebih lagi? Lihat ruang Quiet Zone kami.


Airbus A330: Type A / Airbus A330-NEO

Airbus A330: Jenis A / Airbus A330-NEO


Airbus A330: Type B

Airbus A330: Jenis B


Premium Flatbed icon Katil Rata Premium   Hot Seats icon Tempat duduk Popular   Standard Seats icon Tempat Duduk Biasa   Quiet Zone icon Quiet Zone   Exit door Pintu keluar   Baby bassinet icon Basinet bayi   Lavatory icon Tandas

Airbus A330: Type C

Airbus A330: Jenis C


Airbus A330: Type D

Airbus A330: Jenis D
Tempat duduk Baris Keluar Kecemasan
Ingin memilih tempat duduk di baris keluar kecemasan? Sila pastikan anda memenuhi kriteria keselamatan kami.

Sila ambil maklum bahawa semua pilihan tempat duduk adalah tertakluk pada terma dan syarat pengangkutan kami. Tempat duduk anda mungkin akan diatur semula atas sebab operasi, keselamatan atau perlindungan.